Tuesday, 04 February 2014 17:10

Izluđivanje Marka Franciškovića

To što se dogodilo Marku Franciškoviću ničim se ne može opravdati. Zašto Ranko Ostojić nije smijenjen? Ako zanemarimo nasilje države nad Franciškovićem, Ostojić mora otići već zbog primitivizma i prostakluka koje je iskazao u jednoj javnoj polemici, koja je baš zbog Ostojićeva neprimjerenog rječnika dobila kvalifikaciju nepristojne svađe. Francišković je završio na prisilnom psihijatrijskom tretmanu, sa dva moguća raspleta: ostat će žrtva komunizma i time simbol slobode i nacije, ili će preživjeti i jednog dana postati hrvatski predsjednik ili premijer. Jesu li svi naši predsjednici i premijeri bili žrtve mentalnog nasilja? Čudimo se odsutnosti Ive Josipovića i Zorana Milanovića iz realnog života, a oni su "izliječeni" još za komunizma. Grdo se varaju svi oni koji misle da je o Franciškoviću sve rečene i sve napisano. Potrebito je češće pisati o psihijatrijskom tretmanu pojedinih osoba i cijele nacije, jer još uvijek ima građana RH koji ništa od toga nisu prepoznali.
  
Sramotimo se na svim nivoima

Kako jenjava slučaj Perković, u svjetskim medijima sve više nas prezentira slučaj Francišković. Komentari nam ne služe na čast. Ništa povoljno za Hrvatsku ne događa se niti na subverzivnoj sceni, koja se kod nas najčešće sramotno svrstava uz vlast. Na kontroverznoj internetskoj Metapediji pojavio se prilog o neokomunističkoj crvenoj Hrvatskoj. U verziji teksta na engleskom jeziku spominju se psiho-politički konclogori. Tko se suprotstavi neokomunističkoj okupaciji završava u dijelu društva koji praktično funkcionira kao koncentracioni logor za progonjene i obespravljene. Svako suprotstavljanje vladajućoj vrhuški gleda se u okvirima naslijeđene komunističke psihijatrije, koja očigledno nastavlja svoju opaku misiju, pa se buntovnici proglašavaju duševnim bolesnicima. Francišković je prezentiran kao mladi hrvatski ekonomist koji je na Facebooku i u svojim knjigama kritizirao lijevu vlast u Hrvatskoj za iracionalnu ekonomiju i zbog toga zatvoren. I podvrgnut medicinskom tretmanu za duševne bolesnike, koji uključuje i trovanje tabletama za teže psihičke bolesti. Iako ispravno interpretira slučaj Francišković, prilog u Metapediji trebamo uzeti sa određenom rezervom, jer je kompromitiran nekim prejakim izrazima, nepotrebnim digresijama i upitnom napomenom da je "obitelj-klan Goldstein glavni savjetnik crvene vlade" i da ima monopol nad našom kulturom, poviješću i jezikom. Jeli taj prilog načinjen da pomogne Franciškovića ili da mu našteti?

Koliko znam, ministar je taj koji mora paziti što govori. U internetskoj svađi sa Franciškovićem, Ostojiću su se omakle zaista ogavne riječi, za koje nisam vjerovao da ih može napisati bilo tko. Jedan od Ostojićevih komentara (uz njegov avatar) sadržavao je rečenice tipa "Tebe ni tata više neće" i "Vas ni u ispovjednici više neće". Na tome nije ostalo - poniženi Francišković hitno je prebačen u represivno-popravne institucije, u kojima je Ostojićevo posredno "guženje" (navodi baš taj izraz) posve izvjesno, i praktično se već dogodilo kroz cijelo to nasilje sudskog, policijskog i zatvorskog sustava. Ostojić se istresao i mirno pričekao da komunistička mašinerija proradi. Činjenica da nije presjekao tu blamažu, ukazuje na njegove osobne moralne nedostatke. Homofobno intonirano "guženje" bacilo je veliku sjenu na proklamiranu podršku SDP-a prema gay populaciji. Sve to ima šire implikacija na sveukupan dojam predstavnika SDP-a, koji se ponašaju kao da su preskočili partijske tečajeve. Premijer je u Saboru od Gordana Jandrokovića prozvan kao skorojević, koji je više puta iskazao mržnju i govor uličnog huligana. Temeljne civilizacijske vrijednosti ozbiljno su narušene. Tamo neki Dejan Jović iz ureda predsjednika Ive Josipovića hvali knjigu koja negira genocid nad muslimanima Srebrenice! Možemo reći da se primitivci kad-tad razotkriju.

Let iznad kukavnog partijskog legla

Prestrašno je to (neo)komunističko nasilje. Na odabranu žrtvu najprije se provede udar represivnih institucija, a onda se čeka učinak stresa, koji onda potvrđuje dijagnozu da je riječ o duševno poremećenoj osobi. Svaki je činovnik u referentnom lancu represije dao određen doprinos da se Franciškovića zatvori, čime je generiran njegov emocionalni stres i posve opravdan šok, koji se onda koristi kao povod za njegov psihijatrijski tretman. Kao u filmu "Let iznad kukavičjeg gnijezda" Miloša Formana, žrtva u svojoj nemoći počinje prosvjedovati, otimati se, organizirati pobunu unutar represivne institucije, pa onda kreću psihijatrijske kure i elektrošokovi, da bi na kraju poremećeni psihijatar pokazao Javnosti s kakvim se "luđakom" bori. "Vrijeme će učiniti svoje, cilj je da izađem naoko zdrav a da jednostavno neću biti u stanju suvislo se izražavati" - kaže nam Francišković.  

Spomenuo je nešto nevjerojatno. Liječnici dijagnosticiraju da je bolestan njegov politički program, pa je formalno njegov program završio na psihijatrijskom tretmanu. Zoran Milanović nagovijestio je prije dvije godine da je njegova prva zadaća ideološki promijeniti naciju, ali da će Vlada koristiti umobolnice, to se nitko nije nadao. To je velika sramota za liječničku struku u RH, velika sramota za Hrvatsku. I sve će to prije ili kasnije uznemiriti europsku i svjetsku Javnost, i osramotiti Hrvatsku koliko i slučaj Perković. Prema izjavi Franciškovića, upleteni liječnici postavljaju se kao ovozemaljski bogovi, koji određuju što je zdravo a što je bolesno, bez obrazlaganja svog mišljenja. Recimo, za njih je bolesno zagovaranje poništenja privatizacijske pljačke. Bolesnim se kvalificira Franciškovićevo zagovaranje nacionalizacije banaka, otpis svih dugova i ulazak novca u distribuciju bez kamata. Psihijatrica dodaje da su to njegove sumanute ideje. Liječnicima je bolestan i švicarski koncept naoružanog naroda, koji Francišković zagovara.

Franciškovićevo zalaganje za uvođenje smrtne kazne interpretira se kao dokaz njegove agresivnosti! U paketu je proglašen bolesnim i Franciškovićev zahtjev za suverenom Hrvatskom, koja neće biti dio unija i vojnih saveza, koja neće sudjelovati u imperijalističkim ratovima, koji po svijetu šire neimaštinu i glad. Koja će proizvoditi zdravu hranu i zabraniti onu genetski modificiranu. "Liječnici" konstatiraju da je sve to Franciškovićevo odstupanje od realiteta. Istina, to se neće dogoditi, ali zbog toga možemo samo žaliti. U svojim špekulacijama posve izvan struke, isti likovi Franciškoviću prigovaraju mesijanstvo, konstatirajući njegovo pozivanje na Sveto pismo, Božje zakone i Evanđelje! Sve po psihijatrijskom naputku iz vremena komunizma. Zaključeno je da Franciškovića treba prisilno liječiti. Vrijeme je da hrvatsku medicinu vratimo travarima. 

Ovdje promatramo stradanja budućeg nacionalnog vođe

Hrvatski branitelj Marko Francišković krenuo je putem koji ga nužno čini protagonistom. Da vlast i poltroni nisu opstruirali njegovu pobunu u okvirima važećih zakona, probio bi se u ovakve strukture RH, bilo na nivou države ili na zagrebačkoj lokalnoj sceni, koja je na neki način državna. Zbog aktualnog "liječenja" Francišković će preskoćiti izbore za parlament EU i ovogodišnje izbore za predsjednika RH, ali će se za koju godinu probiti prilično visoko. Imamo priliku skoro uživo promatrati kako se formira nacionalna karizma. Glavni mediji slabo to koriste, a sutra će istraživačko novinarstvo prekopavati ono što može danas direktno snimiti. Posebno je smiješno nezainteresirano držanje Milanovića i Josipovića, kojima će jednog dana značaj određivati upravo Francišković. To je to samoispunjavajuće prokletstvo - Francišković je najavio da će suditi osobama poput Milanoviča i Josipovića, i to će se zaista dogoditi.

Ranko Ostojić je u svemu tome nebitan, zanemariv, slučajan. Franciškovića možemo uspoređivati samo sa premijerom RH i sa predsjednikom RH. Prije nego što su došli na vlast, obojica su retorički preuzeli dio Franciškovićeva programa, samo što su svoje javno izrečene zavjete opovrgli odmah po dolasku na vlast. Zoran Milanović je u komunikaciji nešto glasniji od Franciškovića, ali nije završio u Zatvorskoj bolnici. Valjda su njegove poruke manje domoljubne od onih Franciškovićevih. U žurbi da dotuku osobu koja narušava aktualnu podjelu plijena, režimski liječnici Zatvorske bolnice nesvjesno su proglasili bolesnim neke najave iz Plana 21 vladajuće koalicije Kukuriku. Nema tu traga psihoanalizi ili znanstveno utemeljenoj psihijatriji. Koji su to jadnici! Kada vas takvi "znanstvenici" dohvate, bolje vam je da se niste rodili. Isto tako, glede određene društvene dominacije kroz prezidencijalnu liniju, tijekom predsjedničkih izbora 2009. Josipović je kopirao Franciškovićevu koncepciju Pravednika u narodu, baš onu koju je Francišković iznio prilikom najave svoje osobne kandidature. Francišković je član Pravednika, udruge za zaštitu ljudskih prava.

Kristocentrična ekonomija

Za suđenja Marku Franciškoviću 12. studenog prošle godine jedan njegov prijatelj požalio se da je za komunizma mogao nazočiti suđenju Marku Veselici, ali danas njemu i mnogim drugim građanima nije dozvoljen ulazak u sudnicu, pod izgovorom da je netko posljednji put neovlašteno snimao suđenje! Sudac Marko Benčić pustio je nekoliko građana koji su vidjeli dio suđenja da čekaju u hodniku, za vrijeme glavne rasprave. Francišković je dobio šest mjeseci prisilnog liječenja u zagrebačkoj Zatvorskoj bolnici.  Navodnio je Miroslav Rimarchuk (77) nadnevka 6. rujna 2013. pritvoren zato što je nagovijestio financiranje Franciškovićeve obrane.   

Prilikom predstavljanja svoje kandidacijske liste za gradsku skupštinu grada Zagreba početkom prošle godine, na njegovu izrečenu tvrdnju o razbojničkoj i veleizdajničkoj naravi ovog režima u Hrvatskoj, odmah su skočili dežurni režimski cenzori i nasilno prekinuli Markovo predstavljanje za izbornu listu br. 6. "Koji govor mržnje? Zašto Milanovića ne prekinete kada je njegov govor mržnje?" - pitao je Francišković.  Režim je počinio veleizdaju, dodao je Francišković u ponovljenom snimanju. "Promijenit ćemo Ustav i uvesti smrtnu kaznu, tako da će ovi koji su ovaj narod cijelo ovo vrijeme pljačkali, lagali, varali i ubijali dobiti zaslužene kazne. To se odnosi na Stjepana Mesića, Ivu Josipovića, Jadranku Kosor, Ivu Sanadera, Zorana Milanovića i sve one koji su njima asistirali u ovoj veleizdaji." Navodno spomenutu petorku namjerava postaviti da čiste minska polja. Spomenuo je Gorana Radmana kao potrčka Billa Gatesa i suradnika KOS-a.

Diplomirani ekonomist Marko Francišković zainteresirao je Javnost sa svojom "kristocentričnom ekonomijom" koju je prezentirao u svojoj "Hrvatskoj knjizi opstanka".  Godine 2009. najavio je svoju kandidaturu za predsjednika RH. "Kandidiram se za predsjednika kako bih ovoj zemlji ponudio svoje znanje i snagu budući da je naša domovina Hrvatska u opasnosti prije svega zbog vlastite promašene politike." Tražio je nacionalizaciju banaka, prekid politike bankrota i prekid rasprodaje nacionalnog suvereniteta. "EU nije u interesu hrvatskog naroda, već nekolicine političara koji o tome odlučuju."  Protivio se regionalnim integracijama, razdoru između ljevice i desnice, ateista i vjernika, bogatih i siromašnih, mladih i starih, zdravih i bolesnih. "Nedvojbeno je jasno da ovu sadašnju katastrofalnu politiku možemo pobijediti samo ako pobijedimo ljude koji ju vode."

Tvrtko Dolić  2014-02-04  Izluđivanje Marka Franciškovića