Wednesday, 18 December 2013 18:27

Ivi Josipoviću smije se cijela RH

Razotkrivena je jedna perfidna igra, besramno obmanjivanje Javnosti. Josipović je javno iskazao svoje veliko nezadovoljstvo što njegove primjedbe za izmjenu Ustava nisu uzete u obzir, da bi na kraju bio nesretan što su ustavne promjene odgođene. A o Josipovićevim primjedbama, koje su stigle prekasno, moglo se raspravljati samo ako se promjene Ustava odgode. HDSSB je ugrozio dva zadana cilja: sprječavanje izručenja Josipa Perkovića za konkretno ubojstvo u Njemačkoj i još važnije i jednako značajno rušenje direktne demokracije. HDSSB je ovih dana naglasio da nije riječ samo o odgađanju ustavnih promjena, jer ih više ne podržava niti sadržajno niti načelno. 

Zemlja propada, a Predsjednik umire od smijeha

"Slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije cijela država" - izjavio je Ivo Josipović za HDSSB-ovce, nakon njihove iznenadne odluke da ne podrže najavljene ustavne promjene. Na licu je nacrtao osmjeh poput Jokera iz "Batmana". Dam ruku u vatru da je Josipović još za Jugoslavije upao u nekakvu kiselinu, koja mu je izbijelila lice i kosu. Za svaki slučaj, provjerio sam jutros jeli naša voda zatrovana. Ima u njoj svega, a posve je očigledno da se zagrebački rezervoari pune s Pantovčaka i iz Drek Rivera. S čime je Joker iz rukava zaprašio naš zrak i naše vode? Izađem na ulicu, a ono svi ljudi nasmijani. Zar je kriza prošla? U svakom slučaju, predsjednik RH ima nesposobne doušnike u Vladi - Joker je bolje informiran. Nacija se slatko smije Ivi Josipoviću i Partiji. Kako se SDP gubi u svim područjima svog političkog, društvenog i gospodarstvenog djelovanja, pokazuje se potreba da ga preuzme Ivo Josipović, koji je odmjereniji od Zorana Milanovića, manje sklon konfliktu, više otvoren savjetima domaćih tajkuna, i više nasmijan dok nam radi o glavi. Kao rezervna opcija Ive Josipovića slovi Nacionalni forum Nikice Gabrića, posljednjeg predsjednika socijalističke omladine. Vrijeme je da se Ivo Josipović nasmije samom sebi.  

Parlamentarne stranke ne žele direktnu demokraciju

HDSSB i Hrvatski laburisti imaju solidnu zastupljenost u našem parlamentu, pa su iskazali ravnodušnost prema referendumu kao obliku direktne demokracije, koji nameće promjene ustava i zakona mimo parlamenta. Močvaru je uzburkala pometnja koju su izazvale inicijative "U ime obitelji" i "Stožer za Vukovar". Prve zvijezde hrvatske političke scene postali su Željka Markić i Tomislav Josić, što je odguralo u drugi plan Vladimira Šišljagića i Dragutina Lesara. Bila je to kriva računica slavonaca i laburista, jer da se nemoralna nagodba održala, HDSSB i Stranka rada teško bi na slijedećim parlamentarnim izborima ušle u Sabor. Po Osijeku su se pojavili plakati o izdaji HDSSB-a. Mene osobno iznenadilo je ponašanje Hrvatskih laburista, koji teško podnose činjenicu da je referendum postao jedina alternativna opcija u ovoj lažnoj parlamentarnoj demokraciji. Ivo Josipović želi da kao direktno izabrani predsjednik RH ostane jedini izraz direktne demokracije.   

Batman iz Bosne

Dok Joker malo po malo truje naše vode i naš zrak, slavonsko-baranjski Mandela vuče konce iz kazamata u Hercegovini, gdje je smješten u zasebno krilo za obojene Hrvate. Najprije je utamničen u Zenici, da bi se konačno sklonio u Mostar, prije dolaska koalicije Kukuriku na vlast u RH. Navodno je Mandela u mladosti prošao obuku Mosada i to je upravo onaj tečaj koji je nedostajao Zvonku Bušiću. Joker misli da je Branimir-Batman-Mandela pobjegao u drugu državu, a on bježi iz jednog kazamata u drugi. "HDSSB-ovcima je vjerojatno stigla zapovijed iz druge države" - veli nam Joker, a faca mu nasmijana, nacrtana. Ti junaci iz starih stripova znaju provaliti svašta. Nije Branimir Glavaš utamničen u drugoj državi, nego u svojoj NDH. Čovjek je antifašist, koji se jednostavno izjasnio da želi robijati u NDH, radije nego u SRH, pa su u obzir došle i Bosna i Hercegovina. U naš Ustav trebamo upisati da ova zemlja nije NDH, niti blizu, odnosno da su Bosna i Hercegovina država, a možda i tri zasebne države. Mišljenja sam da će HDSSB imati svog Mandela-predsjednika prije u Hercegovini nego u ovakvoj RH.

Josip Perković leti za München preko Londona

Znate, Njemačka je ekonomski nešto jača od Hrvatske. Nakazno nacionalno pomirenje Franje Tuđmana završilo je tako da su najpoznatija "djeca ustaša" pod hitno smaknuta, a "djeca partizana" zaposjela su najvažnije pozicije. Avnojska RH štiti takve i danas. Slijedeća dva predsjednika, Stipe Mesić i Ivo Josipović, pa i premijeri Jadranka Kosor i Zoran Milanović, otvoreno su stali uz "partizane" nasuprot "ustašama". RH odbija Njemačkoj izručiti Josipa Perkovića i Zdravka Mustača za konkretno ubojstvo, a slala je u Haag "ustaške" generale zbog same sumnje da su zapovjedili ili počinili neki zločin. Nakon što su vladajući glede obrane Josipa Perkovića ušli u slijepu ulicu, okrenuli su priču, pa danas tvrde da zapravo ne postoji nikakva osnova za Perkovićevo izručenje Njemačkoj. To je u redu! Kada se već otvoreno ignorira naša i svjetska Javnost, količina obmanjivanja je nevažan faktor. Njemačkoj se zbog nas smije cijeli svijet, i nešto imam osjećaj da nam to postupno izlazi na nos, što je skriveni cilj struktura koje se oslanjaju na obavještajnu i drugu potporu Britanije. Ne znam jeste li to primijetili, Englezima se nitko ne smije. Nijemci nisu mogli kupiti izručenje Perkovića direktno od RH, pa će ga kupiti od Britanije.

Tvrtko Dolić  2013-12-18  Ivi Josipoviću smije se cijela Hrvatska